De vertaalbranche is een branche die al jarenlang enorm in de lift zit. Dit komt met name door de"/>

Meer Denemarken Blog


Hoe beoordeel je de kwaliteit van een vertaler?


De vertaalbranche is een branche die al jarenlang enorm in de lift zit. Dit komt met name door de internationalisering van onze maatschappij. Je zult anno 2022 bijvoorbeeld veel vaker in contact komen met een vreemde taal dan in 2002. Om deze taalbarrière op een goede manier te omzeilen worden er vertalers ingeschakeld. De kans is dan ook groot dat jij al gebruik maakt van een vertaler of dit in de nabije toekomst zult moeten doen. Ben jij nu benieuwd hoe jij een vertaler op voorhand kunt beoordelen op het gebied van kwaliteit? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!


Kwalificaties


Iedereen kan zichzelf zomaar een vertaler noemen. Dit komt doordat de titel vertaler geen beschermde titel is. Dit kan het vinden van een juiste vertaler extra lastig maken. Je weet immers niet of iemand daadwerkelijk kan vertalen of zichzelf alleen zo noemt. Gelukkig is daar door de tijd heen een oplossing voor gevonden. Het bureau wet beëdigde tolken en vertalers (Wbtv) werd opgericht. Dit bureau kreeg het alleenrecht om tolken te beëdigen. Met een dergelijke beëdiging krijg je een soort bewijs van kunde op het gebied van vertalen. Het is dan ook niet gemakkelijk om deze beëdiging te krijgen. Ben je dus op zoek naar een vertaler waarvan je op voorhand zeker wilt weten dat hij/zij goed werk kan leveren? Kies dan altijd voor een beëdigd vertaler.


Vertaalbureau


Over het algemeen kun je in de vertaalbranche beter in contact staan met een vertaalbureau dan met een individuele vertaler. Dit komt met name door het feit dat een vertaalbureau een soort extra controlepost is. Deze extra controle wordt in eerste instantie al uitgevoerd tijdens een sollicitatieprocedure, maar blijft ook plaatsvinden gedurende het vertaalproces. Men controleert elkaar intern namelijk om zo de kwaliteit van de vertalingen zo goed mogelijk te houden. Ben jij op zoek naar een goed en vertrouwd vertaalbureau? Dan kunnen we je zeker vertaalbureau Urgent Vertalen aanraden! Je kunt hier terecht voor allerlei verschillende soorten vertalingen en dat ook nog eens in tientallen verschillende talen. 


#tag

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 28 Jan 2022

Meedoen?