Meer Denemarken Blog


Op vakantie in Kopenhagen


Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, precies gelegen in de mooie haven van Denemarken. Vanuit hier kun je alle kanten op, even uitwaaien en lekker rondvaren of oversteken naar Zweden? Het is de nummer 1 plek van het land en er wonen maar liefst 1.18 miljoen inwoners. Wil je hier de vakantie doorbrengen dan zal de mogelijkheden zéér breed.
Stedentrip Kopenhagen
Kopenhagen
Wij sommen de leukste plekken voor u op.

1. De david collectie (the David Collection) - Musea, volgens ons de nummer 1 bezichtiging in Kopenhagen. Een collectie van Islamitsche kunst, waar je tal van mooie kunstwerken kunt aanschouwen.

2. Church of Our Saviour - De kerk van onze redder - bezienswaardigheid, je kijkt mijlen ver over deze prachtige hoofdstad van Denemarken. Velen bezoekers raden deze plek aan, juist vanwege de mooie kerk maar ook door het prachtige uitzicht over de haven van Kopenhagen.

3. Frederiksberg Have - Voor de gezonde sporters, even outdoor! Dit mooie park is niet heel ver van de stad gelegen, echter als je van andere dingen houdt zoals attracties bezoeken lekker shoppen dan moet je dit overslaan. Toch vinden wij het waard om dit park te noemen in onze leukste mooiste plekken van Kopenhagen.
Vakantie Kopenhagen
4. Oresund Bridge - Bezienswaardigheid - De brug van Kopenhagen deze brug is maar liefst 16 km lang! Deze mooie brug verbind Denemarken met Zweden, leuk weetje is dat deze brug maar liefst 1 miljard Deense kronen kosten en weegt naar schatting 82 miljoen kg. Een aanrader als je bijvoorbeeld een auto huurt.
Een enkel reisje over de brug met 1 personenauto kost rond de € 40,-

5. Even wat anders.. houdt u van shoppen? Ga dan voor een paar uur of een hele dag naar Fisketorvet Shopping Centre hier kun je je de hele dag vermaken! Dit overdekte shopping centre zit vol mooie winkels met leuke merken. Daarbij zijn er ook vaak tal van kortingen.

Weetjes
 • Denemarken is weliswaar lid van de Europese Unie maar niet van de Eurozone, je kan hier niet betalen met de euro, maar de Deense kroon.
 • 5 juni is de nationale feestdag van Denemarken
 • Grundlovsdag viering van de nieuwe grondwet.
 • Fietsen kan uitstekend in Denemarken, het is er net zo’n fietsland als in Nederland.

  Populair
  1. Campings in Denemarken
  2. Weerbericht Denemarken

 • #kopenhagen#bezienswaardigheid#musea

  Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 01 Jan 1970

  Meedoen?