Meer Denemarken Blog


Rondreis door Denemarken


Met haar bescheiden afmeting (net iets groter dan Nederland) is Denemarken een perfect land om meerdere plekken te bezoeken. Je zit hier dus absoluut niet vast op één plek, maar bezoekt iedere dag een ander interessant deel van het land. Een rondreis door Denemarken hoeft niet lang te duren en boek je voordelig via Pharos Reizen .

Rondreis Denemarkendenemarken vissersdorpje
Qua oppervlakte is Denemarken dan misschien iets groter dan Nederland, hier wonen ruim drie keer meer mensen. Het zal dan ook een verademing voor je zijn om de rust in Denemarken te ervaren, toch zijn de grote steden van het land de moeite waard. Verder bewonder je in Denemarken de charmante vissersdorpjes, shop je voor geweldige design spullen en geniet je van natuur en rust.

IJskoud water
Aarhus is een havenstad en wat inwoners betreft de tweede stad van het land. Je vindt er scholen en universiteiten maar ook een gigantisch park met een botanische tuin waar je makkelijk in verdwaalt. Zowel bij de stad als in de omliggende gebieden vind je mooie zandstrandjes langs de kust waar je prima kunt zonnen en zwemmen in de zomer. Let wel op, ook in de zomer kan het water flink koud zijn! Een absolute must is ook het museum van de stad, op de bovenste verdiepingen bevinden zich de klassieke collecties, maar beneden is alle ruimte voor bijzondere moderne kunst.

Sprookjesrondreis odense
Iedereen heeft de prachtige sprookjes van Hans Christaan Andersson wel gelezen of ervan gehoord. De Kleine zeemeermin is bijvoorbeeld een onderdeel van zijn fanatasie! Sprookjes staan centraal in de stad Odense waar de schrijver zijn hele leven heeft gewoond, hij heeft er zelfs een eigen museum en in de stad zie je het thema op veel plekken terug. Die sprookjes-achtige sfeer merk je ook in het kerkje en het park dat daar achter ligt. 's Avonds staat Odense vooral bekend om het uitgaansleven.

Bijzonder licht
In het Noordelijkste puntje van het land vind je Skagen, eigenlijk een landtong die ook bij de Denen heel populair is als vakantiebestemming. Je komt hier echt tot rust aan de zee en geniet van de wind en frisse lucht. Bijzonder aan Skagen is het licht, daarvoor kwamen kunstenaars al in de 18de eeuw naar het gebied! In het gebied zijn ook twee "wandelende duinen", deze duinen verplaatsen zich jaarlijks enkele meters en wisten op die manier al hele dorpen langs de kust te verslinden!

Design shoppenkopenhaag-winkelstraat
Bezoek als laatste stad van je rondreis Kopenhagen, niet omdat die stad het minst interessant is, maar omdat je alle spullen die je er gaat kopen niet mee wilt slepen door het hele land. Kopenhagen staat bekend als één van de designhoofdsteden van de wereld en meet zich moeiteloos met steden als Stockholm, Berlijn en Milaan. Niet alleen kleding, maar ook alledaags design vind je er op iedere straathoek en in vrijwel iedere winkel. Koop bijvoorbeeld mooie vilten kussen van het merk Hay, of kleden, kandelaars en theedoeken van het vrolijke merk Ferm Living. Houd je van strak en zakelijk dan kies je voor de prachtige serviezen en interieur accessoires van Normann Copenhagen.

Je bankrekening is zeker niet gebaat bij een bezoek aan de Deense hoofdstad, maar je inrichting gaat er met sprongen op vooruit!

#rondreis#denemarken#winkelen#kopenhagen

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 07 Feb 2013

Meedoen?