Meer Denemarken Blog


Top 10 bezienswaardigheden in Denemarken


Denemarken heeft een breed toeristisch aanbod om aan de wensen van vakantiebezoekers te voldoen en is door de geringe afstand tot Nederland een aantrekkelijke bestemming. Of je nu op zoek bent naar een interessante citytrip, of juist wilt genieten van de natuur op een afgelegen camping, Denemarken heeft het. Een overzicht van de top 10 bezienswaardigheden die een bezoek aan Denemarken compleet maken.
Kasteel Kronborg
1. Kasteel Kronborg
Kasteel Kronborg ligt in het noordoosten van Denemarken bij de stad Helsingør. Het is gebouwd in de 16e eeuw en wordt beschouwd als één van de belangrijkste Noord-Europese kastelen uit de Renaissance. Het kasteel is wereldberoemd, omdat het als inspiratiebron is gebruikt voor Shakespeares Hamlet. Uitvoeringen van dit toneelstuk, waarbij het kasteel Elsinore wordt genoemd, vinden nog steeds regelmatig plaats binnen de muren van dit imposante bouwwerk. Naast de historische waarde biedt het kasteel een uniek uitzicht.

2. Sontbrug
De Sontbrug (Øresundbrug) verbindt Kopenhagen met Zweden en wordt dagelijks gebruikt door zo'n 80.000 mensen. De omvang van de brug is indrukwekkend om te zien wanneer men op Kopenhagen vliegt. Een auto- of treinrit is echt de moeite waard en een unieke belevenis. Het bouwen van de verbinding heeft bijna 10 jaar geduurd en bestaat uit een tweetal bruggen, samen goed voor een lengte van zo'n 13 kilometer. De bruggen worden middels een weg op het eilandje Sprøgo met elkaar verbonden en vormen een ideale manier van reizen tussen de twee landen.
Sontbrug
3. De Oude Stad
Aan de noordoostkust van Denemarken ligt het schiereiland Jutland. Op dit eiland bevindt zich een fantastisch openluchtmuseum in de stad Aarhus. Er zijn 75 historische gebouwen te bezichtigen uit alle delen van het land. Een mooie plek dus om wat kennis over de cultuur en geschiedenis van Denemarken op te doen.

4. Het eiland Bornholm
Alleen de bijnaam "Parel van de Oostzee" zou al voldoende informatie moeten verschaffen. Dit schitterende eiland met een overvloed aan flora en fauna ligt ten zuiden van Zweden en ongeveer 150 kilometer ten oosten van Kopenhagen. Rotspartijen, mooie stranden, architectuur en musea zijn slechts enkele trekpleisters op dit bijzondere eiland.

5. Strøget
Strøget is de grootste shopping zone van Europa en ligt in het centrum van Kopenhagen. Alle exclusieve merken hebben er een winkel, waaronder Luis Vuitton, Chanel, Boss en Prada. Is het vergapen aan deze pracht en praal niet genoeg? Wees niet getreurd, ook voor de shopper met een wat kleinere portemonnee is er voldoende keus. Een walhalla voor alle liefhebbers van shoppen!
Paleis Amelienborg
6. Legoland
Het bekende park in Billand, een feest voor jong en oud.

7. De stranden van Denemarken
Een vakantie in Denemarken kan niet zonder een bezoek aan één van de vele schitterende stranden die dit land rijk is.

8. Paleis Amelienborg
Het bescheiden optrekje in Kopenhagen waar de koninklijke familie van Denemarken zich in de winter bevindt.

9. De kleine zeemeermin
Wereldberoemd beeld in Kopenhagen gebaseerd op het bekende sprookje van Hans Christian Andersen.

10. Tivoli
Eén van de oudste attractieparken ter wereld, gelegen in het centrum van Kopenhagen.

#bezienswaardigheden#denemarken#citytrip#winkelen

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 30 Dec 2012

Meedoen?